Monday, 09 December 2013 13:43

Безплатна клиника ще отвори врати в Пафос

Written by 
Rate this item
(7 votes)

Къде са всички безплатни клиники и как може да ги ползваме

Безплатна клиника ще помага на хората в нужда в Пафос от следващата седмица, когато ще бъде откриването й. Инициативата е част от хуманитарната организация "Лекари Доброволци" в Кипър.


Подобни клиники вече предлагат безплатни услуги в Никозия, Лимасол и Полис, като още клиники скоро ще бъдат открити и в други области на Кипър.

Първата безплатна клиника бе открита в Никозия през март, след това в Лимасол през май и в Полис през юни. Въпреки че клиниката в Пафос вече на практика функционира, официалното откриване ще се проведе следващия петък на 13 декември.

Клиниките са управлявани от доброволци, лекари и медицински сестри, които предлагат безплатни медицински услуги на хора в нужда. Безработните, хората с ниски доходи и пенсионерите могат да се възползват от различни медицински услуги.

Организацията заяви, че клиниките ще приемат пациенти, които са изправени пред най-различни медицински проблеми, включително кардиология, педиатрия, патология и обща медицина.


Лекари Доброволци в Кипър е известен със своите дейности по цял свят, като организацията предлага подкрепа на хората,  които страдат от последиците от войните, природните бедствия, хроничната бедност и болести, като им предлагат медицинско лечение. Наскоро те обявиха, че икономическата криза в Кипър ги е накарала да станат активни и в Кипър чрез откриването на безплатни клиники.

Програмата за безплатни клиники се ръководи от д-р GeorgeMacriyiannis, който работи в тясно сътрудничество с главни лекари във всеки град . Лекарят, който отговаря за Пафос, е д-р YioulaLoizidou. Според нейните думи клиниката ще бъде открита официално следващата седмица и хората ще могат да посетят лекарите всяка събота между 9 и 13:00 часа. Клиниките разполагат с необходимото медицинско оборудване и те имат за цел да осигурят лекарства за пациентите безплатно.


В допълнение към услугите, предоставяни от клиниките ще има и мрежа от поддържащи услуги включващи редица други лекари и специалисти, които ще дават безплатни консултации на пациенти, които са посочени от техните лични лекари.

В случаите когато трябва да се извършва лабораторни изследвания като рентгенови услуги или скенер само малка част от разходите ще бъдат за сметка на пациента.

Клиниката в Пафос се намира в непосредствена близост до DasoudiPark, в близост до супермаркета Carrefour.

За всички читатели на www.ZaBulgarite.com предоставяме телефоните за връзка с лекарите в различните градове.

Никозия - д-р George Macriyiannis 99435735

Лимасол - Д-р Andreas Prokopiou99448347

Пафос - Dr YioulaLoizidou 99585033

Полис - Д-р MariosTheodorou99393226

Също може да използвате и следния номер за безплатни обаждания, за да се свържете с клиниките в различните градове: 70009990.

Надяваме се услугата наистина да е полезна и наистина да помага на хората в беда. Ако вече сте имали възможност да изпробвате тези клиники, споделете вашите мнения и коментари.

Успех на начинанието и дано е полезно на повече хора! /www.ZaBulgarite.com/

Read 2698 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material